Sepet küçüldü ciro büyüdü

2015 yılına 333 mağaza ile başlayıp yılı 792 mağaza ile kapatan CarrefourSA'nın Genel Müdürü Mehmet Nane, "Seçimler ve terör nedeniyle mayıs ayından sonra tüketici eğilimlerinde değişim oldu. Tüketiciler stoklu alışverişten vazgeçip sepeti küçülttü. Biz bu yıl krizi fırsata çevirdik. Kiler, İsmar ve Antalyalı 1E1 marketlerini satın aldık. 459 yeni mağazaya ulaştık. Geçen yıl ciromuz 3.1 milyar TL'ydi. Bu yıl 4 milyar TL hedef koyduk ve buna ulaşacağız

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Aralık 2015 10:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sepet küçüldü ciro büyüdü

800 MİLYON ÜRÜN

2015 yılının kendileri için büyüme yılı olduğunu dile getiren Mehmet Nane, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yeni mağazalar açıp satın almalar yaptık. Şubat ayında Antalyalı 1E1 marketleri, mart ayında İsmar ve temmuz ayında Kiler'i aldık. 800 milyon adet ürün sattık. Satış alanımızı 155 bin metrekareden 278 bin metrekareye çıkardık. Bizim için 2015 'kriz eşittir fırsat' yılı oldu. Hem Sabancı Holding'in gücü hem de markanın uluslararası arenadaki bilinirliği bize güç kattı."

STOKLU ALIŞVERİŞ

Belirsizlik dönemlerinde tüketicilerin satın alma eğilimlerinin azaldığını dile getiren Mehmet Nane, şunları söyledi: "Türk halkı alışveriş yaparken stoklu yaşamayı tercih ediyor. Örneğin; 8 kg yağ, 48'li tuvalet kağıdı 24'lü içecek kolisi alıyor. Ancak siyasi veya ekonomik bir belirsizlik anında stoklu yaşamdan vaz geçiyor. 8 kg yağ yerine 2 kg yağ alıyor. Nakdi elinde tutma ihtiyacı hissediyor. Mayıs ayından beri sepetin yüzde 10 küçüldüğü gözleniyor ancak market girişleri artıyor. Aslında tüketici marketten daha az alıyor ama daha sık geliyor. Kasım ve aralık ayında çok küçük de olsa bir kıpırdanma söz konusu." Mağaza sayılarının artmasıyla istihdamın da arttığını anlatan Mehmet Nane, "8 bin çalışanımız vardı bunu 2015 sonu itibariyle 13 bine çıkardık. Perakende sektörü istihdam deposu gibidir. Asgari ücretin 1300 lira olması çok önemli. Bu kararı destekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber