Öğrencilerden atamalarda öncelik talebi

Marmara Üniversitesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği öğrencileri, İlahiyat Fakültesi mezunlarının formasyon eğitimiyle ilköğretimde bu alanda ders vermelerinin önünü açan karara karşı çıktı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2015 14:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Öğrencilerden atamalarda öncelik talebi

Üsküdar'daki Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Camisi önünde toplanan öğrenciler, İlahiyat Fakültesi mezunlarının formasyon eğitimiyle ilköğretimde bu alanda ders vermelerinin önünü açan karara karşı çıktı.

Grup adına basın açıklaması yapan Abdurrahman Körük, bu konuda birlik olmaları gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bölümümüzün adı İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği'dir. 'İlköğretim' ibaresinin de gösterdiği gibi eğitimimizi bu doğrultuda alıyoruz.Bu yüzden atamalarda öncelik istiyoruz. Verilen formasyonla İlahiyat Fakültesi öğrencileri bizim alanımızda atanabiliyor. İlahiyat Fakültesi mezunu bir kişi İmam Hatip Lisesi meslek dersleri öğretmeni, diyanette imam, Kur'an Kursu öğreticisi vaiz ve müftü olabiliyorken, verilen formasyonla bizim tek atama alanımız olan İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine de atanmaya başladı. Dolayısıyla İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği eğitimini alan bizler, mağdur duruma düştük. Bu mağduriyetin bertaraf edilmesini talep ediyoruz. Elini vicdanına koyan her İlahiyat Fakültesi öğrencisi kardeşimiz de bizim bu davamızda hak payımız olduğunu hissedecek, anlayacak ve kabul edecektir. Fen-Edebiyat Fakültesi mezunu bir kişi ilköğretime atanamıyor. Aynısının bize de uygulanmasını, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliğine sadece bizim bölüm mezunlarının atanmasını istiyoruz. Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ve Talim Terbiye Kurulu Başkanı Emin Karip'e sesleniyoruz, artık lütfen haklı olduğumuz bu davamızın sesini duyunuz ve bu haksızlığı gideriniz."

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan öğrenciler, daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber