Sağlık bölümü mezunları Temmuz 2004 KPSS'de sadece genel yetenek ve genel kültür sorularından sınava girecek!

Haber Giriş : 20 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık bölümü mezunları Temmuz 2004 KPSS'de sadece genel yetenek ve genel kültür sorularından sınava girecek!


Sağlık bölümü mezunları 2004 KPSS sınavına ilişkin gelişmeler için Forum bölümü KPSS-Sağlık kategorisini kullanabilirler.


1999 yılında yapılan DMS sınavına diğer tüm bölüm mezunları gibi sağlık bölümü mezunları da (lise, ön lisans ve lisans) sadece genel yetenek ve genel kültür bölümlerinden katılmıştı. Ancak 2002 Kasım ayında yapılan ve KPSS-SB olarak adlandırılan sınavda, sağlık bölümü mezunlarına genel kültür ve genel yetenek soruları yanında alan bilgisi soruları da sorulmuştu.

Diğer taraftan, Temmuz 2004 KPSS sınavına yönelik olarak ÖSYM tarafından yapılan açıklamada (Bkz: Temmuz 2004 KPSS banneri) , Cumartesi sabah oturumunda genel kültür ve genel yetenek; Cumartesi öğleden sonra oturumunda öğretmenlik meslek bilgisi; Pazar günü ise sadece lisans mezunları için alan bilgisi sorulardan sınav yapılacağı belirtilmektedir. Buna göre sağlık bölümü mezunlarına 2002 yılında yapılan KPSS sınavında olduğu gibi ayrıca alan bilgisi soruları değil sadece ve sadece genel yetenek ve genel kültür soruları sorulacağı açık olarak görülmektedir.

Öte yandan sitemize gelen çok sayıda soru nedeniyle görüştüğümüz Sağlık Bakanlığı üst düzey bürokratları da; lise, ön lisans ve lisans düzeyinde Temmuz 2004 KPSS sınavına girecek olan adayların sadece Genel Kültür ve Genel Yetenek sorularından sınava tabi tutulacağını teyit etmektedir. Bu konuda yapılacak aksi açıklamalar sitemiz aracılığı ile sizlere duyurulacaktır.

Bu çerçevede, sitemize gelen çok sayıda benzer soru nedeniyle şunu da belirtmek istiyoruz: Özellikle sağlık bölümü mezunlarının piyasada satılan alan bilgisi sorularını içeren kitapları almamaları ve ÖSYM tarafından yayımlanacak olan sınav kılavuzunu beklemeleri yararlarına olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber