Ordu Üniversitesi açılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ORDU ÜNİVERSİTESİ'NDE 2006-07 EĞİTİM VE ÖĞRETİM SEZONU YARIN BAŞLIYOR...AÇILIŞ TÖRENİNE ENERJİ BAKANI HİLMİ GÜLER DE KATILIYOR

Ordu Üniversitesi'nde 2006-2007 eğitim-öğretim yılı, yarın törenle başlayacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı fakülte ve yüksek okulları bünyesinde bulunduran Ordu Üniversitesi'nde yeni öğretim yılının başlaması nedeniyle, önce Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak ve ardından da Atatürk Kültür Merkezi'nde bir tören düzenlenecek. Açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ın yapacağı törene, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M.Hilmi Güler ile AK Parti ve CHP Ordu milletvekilleri de katılacak. Törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde, Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi tarafından ''Laiklik ve Türkiye'' konulu ilk açılış dersi verilecek.

AK PARTİ'DEN KUTLAMA

Ordu Üniversitesi'nin açılacak olması sebebiyle parti binasında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu İl Başkanı Fatihan Ünal, yıllardır beklenen hayalin yarın gerçek olacağını söyledi. Bugüne kadar Ordu Üniversitesi için çok şey söylendiğini, panel ve sempozyumlar düzenlendiğini belirten Ünal, "Üniversitemiz yarın 5 fakülte, 5 yüksek okul ve 3 Enstitü ile birlikte açılacak. Üniversitemizde ilk etapta 30'u profesör ve diğerleri doçent ve yardımcı doçentler olmak üzere 80 akademik personel görev yapacak. Fakültelerimiz ve yüksek okullarımızdan gelecek sene mezun olanlar Ordu Üniversitesi'nden mezun olacak. Artık bundan sonra daha çok bilimsel panel ve sempozyumlara, sosyal aktivitelere şahit olacağız. Gün Ordu Üniversitesi'ni bağrımıza basma günüdür. Üniversite için bugüne kadar çalışan siyasi partilere, sivil toplu kuruluşlarına ve vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber