Maaşını alamayan öğretmenlerden milli eğitim müdürlüğüne siyah çelenk

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ekim 2006 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uşak'ta bir grup öğretmen, iki gündür maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde, öğretmenler adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen İl Temsilcisi Tufan Bican, maaşların geç yatmasına neden olan tüm görevliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Bican, şunları kaydetti:

''Maaş ve ek ders ücretlerini alamayışımızın ikinci günündeyiz. Sabahtan beri herkes bize arayıp (Maaşlar neden verilmedi, savaş mı çıktı, seferberlik mi oldu?) diye soruyor. Arkadaşlar Uşak'ta bir felaket var, o da kadrolaşma felaketidir.'' Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü kapısına siyah çelenk bırakan öğretmenler dağıldı.

Uşak Defterdarı Refik Çimen, maaş sorununun kendilerinden kaynaklanmadığını bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü Tahakkuk Servisinin, öğretmenlerin maaş bordrolarını en az 7 gün önce Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne getirmeleri gerektiğini kaydeden Çimen, şöyle konuştu:

''Ancak Milli Eğitim Müdürlüğü bordroları 2 gün önce getirdi. Buna rağmen muhasebe müdürlüğü personeli aralıksız çalışarak maaşlarını alması gereken personellerin maaş yazılarını 13 Ekim Cuma günü Ziraat Bankasına yetiştiriyor. Ama mesai saati bitince ve ertesi günü hafta sonu olması nedeniyle, Ziraat Bankası maaşlarını diğer bankalardan alan personelin maaş yazılarını bu bankalara ulaştıramıyor. Bu nedenle öğretmenler maaşlarını alamadıkları için sıkıntı yaşıyorlar. Eğer Milli Eğitim Müdürlüğü zamanında bordroları bize ulaştırsaydı, hiçbir sorun yaşanmayacaktı.'' Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ise Milli Eğitim Müdürlüğü Tahakkuk Servisinin 2 gün önceden maaş bordolarını Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğüne ulaştırdığını ve sorumluluğun kendilerinden çıktığını kaydetti. Düzgün, ''Hata, Ziraat Bankasının diğer bankalardan maaş alan personelin maaş yazılarını o bankalara zamanında ulaştırmamasından kaynaklanıyor. Sorun kısa sürede çözülecek ve öğretmenler maaşlarını alacaklardır'' dedi.

Türk Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Ali Ceylan ise ekim ayı maaşları ve ek ders ücretlerinin henüz bankalara yatırılmadığını, maaşlarını çekmeye giden öğretmenlerin bankadan elleri boş döndüklerini söyledi.

Yapılan yanlışların cezasını öğretmenlerin çektiğini ifade eden Ceylan, ''Milli Eğitim Müdürlüğü topu Defterdarlığa atıyor. Defterdarlık da Milli Eğitimi suçluyor. Ama olan gene öğretmene oluyor'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber