Ders kitapları öğretmenleri yaktı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ekim 2006 06:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DERS kitaplarının hazırlanmasında görev alan 28 öğretmen ve bir bürokrat görevlerinden alınırken, 20 öğretmenin de sırada olduğu öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenlerin görev yeri değişikliğinin gerekçesinin, kitaplardaki hataların yanı sıra 'yayınevleriyle çıkar ilişkileri iddiaları' olduğunu belirtti. Görev değişikliğinin resmi gerekçesi 'ihtiyaç fazlası' olarak gösterildi; konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Bakanlık, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitabında yer alan 'Cemaatler' konusu ve konuyu kaleme alan öğretmenler hakkında da 'kurumiçi inceleme' başlattı. İncelemenin ardından bir genelge yayınlanarak, konunun bu yıl öğrencilere anlatılmaması istenecek. Konu, önümüzdeki yıl da kitaplardan çıkarılacak.

Ders Kitapları İnceleme Dairesi Başkanı Namık Sönmez de kızağa çekildi. Görevden alınanlar arasında daha çok Din Kültürü ve Türkçe öğretmenleri bulunuyor. Bazı yayınevlerinin kitaplarının kuruldan geçmesinin sağlandığı, buna karşın kitaplarda büyük hatalar ortaya çıktığı belirtilirken 'abdest suyu' ve 'Mustafa Kemal, kemale erdi' gibi ifadelerin de bu ortamda kitaplara girdiği bilgisi verildi.

Abdest suyu işleri karıştırdı

MEB, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitabında yer alan 'Abdest suyu alyuvarları artırır' ifadesinin yabancı bir kitaptan alıntı olduğunu iddia etmişti. Bakan Hüseyin Çelik de incelettirdiği kitaptan ilgili bölümün çıkarılacağını açıklamıştı. Ders kitaplarındaki diğer bir skandal da, 8. sınıf Din Kültürü kitabına, tarikatlar hakkında övgü dolu ifadeler eklenmesiydi. MEB, bu kitapları da değiştirme kararı aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber