Farklı ülkelerde staj yapma olanağı sağlayan AISEC'in Türkiye'deki seçme sınavı 4 Nisan'da

Haber Giriş : 23 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl 8 bin dolayında öğrenciye farklı ülkelerde staj yapma olanağı sağlayan AISEC'in Türkiye'deki seçme sınavı 4 Nisan'da

Her yıl 8 bin dolayında öğrenciye farklı ülkelerde staj yapma olanağı sağlayan AISEC'in Türkiye'deki seçme sınavı 4 Nisan'da 10 il merkezi ve KKTC'de gerçekleştirilecek.

AIESEC sınavına üniversitelerin iktisadi idari bilimler, endüstri mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinde okuyan üniversite, master öğrencileri ve bu bölümlerden en fazla iki yıl önce mezun olmuş kişiler katılabiliyor.

AIESEC'in yurt dışında staj yapmak isteyenlerin seçimi için gerçekleştireceği sınav İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Denizli, Antalya, Gaziantep ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (Doğu Akdeniz Üniversitesi) yapılacak.

AIESEC tarafından düzenlenen sınavda başarılı olarak yurtdışı stajına hak kazanan öğrencilerin maaşlı ve tam zamanlı staj ayarlamaları AIESEC tarafından yapılıyor. Staj hakkı kazanan öğrenciler, gitmek istedikleri ülkeler, staj yapmak istedikleri alanlar, staj süresi ve tarihleri konusunda geniş bir tercih şansına sahipler. Öğrencinin gittiği ülkede havaalanında karşılanması, çalışma izninin alınması, vize işlemlerinde yardımcı olmak gibi sorumluluklar AIESEC tarafından yerine getiriliyor. Kuruluş Türkiye'de her yıl yaklaşık 200 öğrenciye ?Uluslararası Staj Değişim Programı- (ITEP)? çerçevesinde yurt dışında staj olanağı sağlıyor. Programa katılan öğrenciler, hem uluslararası iş hayatını daha yakından tanıma, hem de farklı ülkelerden birçok arkadaş edinebilme fırsatı buluyor.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber