Doğu Anadolu'da kış

Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da ölçüldüğü Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2015 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Bölgede kar yağışı da sabah itibarıyla başladı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basıncı etkisindeki bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 10 dereceyle Ağrı'da kaydedildi. Diğer illerde ise hava sıcaklıkları, sıfırın altında olmak üzere Erzincan ve Kars'ta 9, Ardahan'da 8, Erzurum'da 6, Tunceli'de 3, Iğdır'da 2 derece oldu.

Bölgede beklenen kar yağışı da sabah itibarıyla başladı. Kar yağışının 3 Ocak Pazar gününe kadar aralıklarla süreceği tahmin ediliyor.

Bugün en yüksek hava sıcaklıklarının Tunceli'de 9, Erzincan'da 4, Iğdır'da 3, Ardahan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Kars ve Erzurum'da 1, Ağrı'da 3 derece olacağı öngörülüyor.

Sabah başlayan yağış öncesi kar kalınlıkları Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde 45, Palandöken Kayak Merkezi'nde 40, Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 9 ve Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 8 santimetre ölçüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber