'Şaibeli atama' haberleri gerçeği yansıtmıyor

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi - Rektörlük: "26 Ekim 2015'te yayınlanan akademik ilan neticesinde ilan edilen kadroya haberde ismi geçen Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan, başvuru tarihinin son günü müracaat etmiş, kadro için başka bir müracaat da olmamıştır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2015 18:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'Şaibeli atama' haberleri gerçeği yansıtmıyor

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü yardımcı doçent kadrosu için açılan sınavda Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan'ın başvuru tarihinin son günü müracaat ettiği ve kadro için başka bir müracaatın olmadığı bildirildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında üniversite ve Edebiyat Fakültesi Dekanlığını şaibe altında bırakan, gerçeği yansıtmayan haberlerin yayınlandığı belirtildi.

Haberin dürüst ve adil davranılmadan kafa karışıklığına yol açabilecek şekilde kaleme alındığı kaydedilen açıklamada, "Yayınlanan bu haber gerçeği eksiksiz ve yalın bir şekilde yansıtmadığı gibi basın kuruluşu, haber kaynaklarından eline ulaşan bilginin doğruluğunu sınamadan, elde ettiği yazılı, görsel veya işitsel belgelerin orijinalliğinden emin olmadan üniversitemizi haber konusu yapmıştır" ifadesine yer verildi.

Noter tasdikli atama kehaneti doğru çıktı

Açıklamada, 26 Ekim 2015'te yayınlanan akademik ilan neticesinde, ilan edilen kadroya haberde ismi geçen Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan'ın başvuru tarihinin son günü müracaat ettiği, kadro için başka bir müracaatın da olmadığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"53 gün önce noterden ilan edilen kadroya alınacak kişinin ismini tescil ettirdiğini beyan eden Eğitim-Sen Antalya Şubesi'nin belirttiği tarih ise başvuru tarihinin son gününe denk gelmektedir. Haber yapılmadan önce, habere konu olan öğretim üyeleri, dekanlık ya da rektörlük yönetimi aranmamış, haberdeki iddialara cevap verme fırsatı ve hakkı tanınmamıştır. Haberdeki bilgi, belge ve iddialar gözden geçirilmemiş ve haberin konu ettiği öğretim üyelerinin kişilik hakları ve karşılaşacakları olası sonuçlar da hiç hesaplanmamıştır."

Açıklamada, "Söz konusu haberde adı geçen öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan ile Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Doğrucan'ın özlük haklarının ve mahremiyetlerinin ihlali, üniversitemizi ve dekanlığımızı şaibe altında bırakmaya yönelik haber yapılması nedeniyle bahse konu olan habere cevap verme gereği doğmuştur" ifadesine yer verildi.

Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Felsefe Bölümü için kadroya Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan'ın eşinin alınacağı iddiasında bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber