MEB, hızlı olmazsa, GYS adaylarını mağdur eder

MEB, görevde yükselmede hızlı olmazsa 5 bine yakın memurunu mağdur edecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Ocak 2016 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, hızlı olmazsa, GYS adaylarını mağdur eder

MEB Ekim yayında yayımladığı duyuruyla, 5 bine yakın memur ve şef kadrosuna görevde yükselme ile atama yapacağını duyurdu. Tıklayın.

Ancak 6 Aralıkta yapılan sınav sonuçları, Ocak ayına girmiş olmamıza rağmen hala açıklanamamıştır. Önceden açıklanan takvime göre 6 Ocak'ta ilan edilecektir. Bu sınavda sözlü yoktur, yapılacak olan sadece çoklu testleri değerlendirmektir.

3 milyon kişinin girdiği bir sınavın sonuçlarının dahi ÖSYM tarafından 15 gün içinde açıklanabildiği bir ortamda, en fazla 20 bin kişinin bir sınav için 27 gün beklemek, kabul edilebilir idari bir işlem değildir.

İşlemler geciktiği için, sınavı kazanan adayların açıklanan boş kadroları tercih etmeleri ve bu tercihlerine yerleşmeleri de yarıyıl tatiline yetişmeyebilir.

Bu durumda ise, atamalar ikinci döneme kalacak ve çocuğu okulda okuyan bir çok memur mağdur olacaktır.

Görevde yükselme atamalarının 15 tatil öncesine yetiştirilmesi durumunda ise personelin hem kendisi hem de çocukları mağdur olmayacaktır.

Durumu, MEB yetkililerinin dikkatine sunuyoruz.

İlgili forum başlığı için tıklayınız.


Not: Bu sınavı, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü yürütmektedir. Bu nedenle ana sorumlu kurum bu Genel Müdürlük ve bu kurumun en üst yönetici sayın Doç. Dr. Bayram Çetin'dir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber