Hendekleri İran ve Esad istedi

Kürt siyasetinin önemli isimlerinden İbrahim Güçlü, PKK ve HDP'nin hendek siyasetinin 'Truva atı' operasyonu olduğunu, amacının Türkiye'deki barışı bitirerek İran'ın ve Esad rejiminin isteklerini yerine getirmek olduğunu söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hendekleri İran ve Esad istedi

STAR'a konuşan Güçlü, Diyarbakır, Şırnak ve Mardin'de hendek kazıp güvenlik güçlerine de, HDP'nin en çok oy verdiği Kürtlere de saldıran PKK'nın, 7 Haziran'dan bu yana Esad'ın elinin güçlenmesi için hareket ettiğini dile getirdi.

SÜREÇTE SİLAHLANDILAR

PKK'nın İran'ın talebiyle Türkiye ile çözüm sürecinde anlaşma yaparmış gibi göründüğünü ifade eden Güçlü, "PKK'nın gücünü Suriye'de rejim lehine olmasını istiyordu. Bu nedenle PKK, geçici ateş kes yaptı. Bunu iran istedi" dedi. Güçlü, "PKK, Bu ateşkes, ve çözüm sürecinde de yolları kapatmaya, çocukları ve gençleri dağa çıkarmaya, ibadethaneleri vc okulları yakmaya, insanları hukuk dışı yargılamaya, HÜDA-PAR'lılara ve AK Partililere saldırmaya devam etti. Silah adamlarını şehir merkezlerine yerleştirdi. Hükümet de çözüm süreci devam etsin kaygısını güttü" diye konuştu. İbrahim Güçlü, 7 Haziran'da PKK/HDP'nin bir Truva Atı haline getirildiği dile getirdi: "Türkiye Suriye'deki iç savaşa doğrudan müdahil olduktan sonra, yeni bir stratejinin tespit edilmesi gerekti. Bu strateji, Türkiye'nin kendi içindeki gelişmelerle ilgilenmesini sağlayarak, Suriye'den uzaklaşmasını sağlamaktı. Bunu Türkiye'nin iç muhalif gücü gibi görülen PKK eliyle bir savaş başlatarak yaptılar. Bu savaşın dağlarda devam eden bir savaş olması, amaca hizmet edemezdi. Bu savaşın şehirlere taşınması gerekirdi. PKK, İran'ın başını çektiği koalisyonun da bir parçasıydı. İşte bu strateji ve siyaseti sonucunda, eski vekalet savaş stratejisi güncel ve özgün farklı koşullarda İran güdümüyle yeniden gündeme geldi"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber