Tüm yurtta kar'ın etkisi sürüyor

Meteoroloji'den uyarı Kar yağışı yurtta devam ediyor..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tüm yurtta kar'ın etkisi sürüyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Karadeniz kıyıları, Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile İstanbul Anadolu Yakası (sabah saatlerinde), Kocaeli, Sakarya, Yalova, Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Ordu ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri haricinde ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber