Van, Hakkari ve Bitlis'te Açıköğretim sınavı ertelendi

Van, Hakkari ve Bitlis'te 2 ve 3 Ocak tarihlerinde yapılması planlanan Açıköğretim Lisesi Sınavları yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ocak 2016 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Van, Hakkari ve Bitlis'te Açıköğretim sınavı ertelendi

Hakkari ve ilçelerinde, 2 ve 3 Ocak tarihlerinde yapılması planlanan Açıköğretim Lisesi Sınavları'nın yoğun kar yağışı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi.

Yüksekova Kaymakamı İbrahim Çenet, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Açıköğretim Lise Sınavları'nın ertelendiğini duyurdu.

Çenet, açıklamasında, "Açıköğretim Lise Sınavları, Hakkari bölgesinde yaşanan yoğun kar yağışı ve tipi tehlikesi nedeniyle ilimiz bazında ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelenmiştir. Gerekli kararlar ilçe bazında Yüksekova Kaymakamlığımızca, il bazındaysa bir üst makam olan Hakkari Valiliğimizce alınmıştır. Öğrencilerimize ve sınavda görevli öğretmenlerimize saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Elverişsiz hava şartları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karar doğrultusunda ilimiz ve ilçelerinde bu hafta sonu yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları iptal edilmiştir. Sınavlar bakanlık tarafından sonradan belirlenecek olan bir tarihte yapılacaktır" denildi.

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin yapılan telefon görüşmesinde, "Elverişsiz hava şartları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından alınan karar doğrultusunda ilimiz ve ilçelerinde bu hafta sonu yapılması planlanan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavları iptal edilmiştir. Sınavlar bakanlık tarafından sonradan belirlenecek olan bir tarihte yapılacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber