Memur-Sen, memura seyyanen verilen 160 milyon lirayı dava etti

Haber Giriş : 23 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memura seyyanen verilen 160 milyon lira mahkemelik oldu.

Hükümetin memurlara bir defaya mahsus verdiği 160 milyon liralık yardım mahkemelik oldu. 28 Ocak'ta yapılan yardımdan aynı tarihte görev başında bulunamayan memurların yararlanamadığını belirten Memur-Sen, Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, memurların 2003'teki kayıplarının telafisi için tahsis edilen seyyanen yardımın dağıtımında adil davranılmadığı görüşünde. Aksu, dava bitmeden hükümetten çözüm beklediklerini kaydetti. Binlerce memuru yakından ilgilendiren yargı sürecinin odağında Büro Memur-Sen Genel Başkanlık Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Murat Sipahi yer aldı. Telafi ücretinin ödendiği gün ücretsiz izinli olan ve bundan dolayı bu ücreti alamayan Sipahi, önce Ankara Valiliği'ne başvurdu. Aldığı olumsuz cevap üzerine Sipahi, itirazını Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıdı.

Yerel seçimde aday olmak için istifa edenler de ödenek alamadı. Yine ödemenin yapıldığı 28 Ocak'tan bir gün önce vefat eden memurların hak sahipleri, emekliye ayrılan, doğum sebebiyle ücretsiz izin alanlar ile hac ve umre için yurtdışında bulunanlar ve askere gitmiş olan kamu çalışanları da bu haktan yararlanamayanlar arasında yer alıyor.

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, hükümetin 2003 yılındaki kayıpların iyileştirilmesi için verilen 160 milyon lirayı dağıtırken adalet sağlayamadığını öne sürdü. Aksu, ?2004 yılında göreve yeni başlayan memura bile bu para verilirken yıllarca bu devlete hizmet etmiş olan ve 2003 yılında çalışan; ancak ödemenin yapıldığı tarihte masa başında olmayan memura ödeme yapılmaması manidardır.? dedi. Hükümete seslenen Aksu, ?Memur-Sen, bu haksız uygulamaya ?dur' demek için Ankara Bölge İdare Mahkemesi aracılığı ile hükümete dava açmıştır. Dava yakında sonuçlanacaktır. Dava sonuçlanmadan hükümet, kamu çalışanlarının mağduriyetini gidermelidir.? şeklinde konuştu. Aksu, mağdur olan memurlara da dava açmaları çağrısında bulundu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber