İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlksan üyeliğinden çıkmak isteyenler için örnek dilekçe

İlksan üyeliğinden çıkmak isteyenler bugünden itibaren başvuru yapabilir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Ocak 2016 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlksan üyeliğinden çıkmak isteyenler için örnek dilekçe

2016-2017 yılı toplu sözleşmesinde yer alan hüküm gereğince, İlksan üyeliğinden ayrılmak isteyen öğretmenler bugünden itibaren, Sandığa dilekçeyle müracaat ederek, üyeliklerini sonlandırabilecek.

Memurlar.net olarak Ekim ayında yayımladığımız kapsamlı bir dosyada, İlksan'ın malvarlığının, tüm borçlarını ödemeye yetmeyeceğini belirtmiştik.

Bu dosyadaki bazı tespitler şu şekildedir:

- İlksan Genel Müdürü her ne kadar 2012 yılında yaptığı açıklamada, sandığın malvarlığının borçlarını ödemeye yeteceğini ifade etmiş olsa da, bilançolara göre bu açıklamalar doğru değildir.

- Profesyonel olarak yönetilemeyen Sandık, bugün itibariyle banka faiz gelirinden başka önemli bir geliri olmayan bir tüzel kişilik hüvviyetindedir.

- Bir öğretmen aynı aidatı bir bireysel emeklilik şirketine vermiş olsaydı, neredeyse 3-4 kat daha fazla gelir elde edecektir.

- 2006 yılında 3 büyük öğretmen sendikası, sandığın tasfiyesi konusunda uzlaşmış ancak gerekli adımlar atılamadığı için sandığın zararı gittikçe artmıştır.

- İlksan Sandığına göre, 10 yılını tamamlamış olma ve olmama arasında önemli bir fark vardır. 10 yılını dolduranlara "emeklilik yardımı", doldurmayanlara ise "Yasal Faizli Birikmiş Aidat" ödemesi yapılabilmektedir.

Sandıktan çıkmak isteyenlerin kullanabileceği örnek dilekçe için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber