FETÖ'nün 'darbe davası' başlıyor

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY), takipsizlikle sonuçlanan 25 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yaptığı ve şüphelilere kumpas kurduğu iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 8'i tutuklu 69 sanık hakkında açılan dava yarın başlayacak.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 05 Ocak 2016 08:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
FETÖ'nün 'darbe davası' başlıyor

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan TMK'nın 10. maddesiyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen İstanbul merkezli 25 Aralık soruşturmasında, dönemin İstanbul Mali Şube Müdürlüğü görevlilerinin birtakım usulsüz soruşturma yöntemleri kullandığı ve soruşturma evrakının mali şube bilgisayarlarında muhafaza edildiği belirlenmişti.

BİR NUMARALI ŞÜPHELİ GÜLEN

Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı ve eski İstanbul Mali Şube Müdür Yardımcısı Kazım Aksoy'un da aralarında bulunduğu 8 polis ''darbeye teşebbüs'' suçundan tutuklandı. Yürütülen soruşturma sonucunda savcılık, Fetullah Gülen ve Saygılı da dahil 69 kişi hakkında iddianame düzenledi. 1453 sayfalık iddianamede, 1 numaralı şüpheli olarak Fetullah Gülen yer aldı. İddianamede, Gülen ile birlikte diğer sanıkların ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talep ediliyor

Gülen'i Türkiye'ye iade edelim!

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber