Ankara Adliyesi'ndeki bazı mahkemeler taşınıyor

Ankara Adliyesi'ndeki iş ve ticaret mahkemeleri, yarından itibaren Balgat Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'ndeki ek adliye binasına taşınacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2016 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ankara Adliyesi'ndeki bazı mahkemeler taşınıyor

Sıhhiye'deki adliye binasındaki bazı mahkemelerin, "fiziki yetersizlik" nedeniyle taşınmasına karar verilmişti. Bu nedenle Balgat İşçi Blokları Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 45 numarada bulunan bina, "ek adliye binası" olarak düzenlenmişti.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından Ankara Adliyesi'ndeki 21 iş mahkemesi ile 14 ticaret mahkemesi, yarından itibaren ek binada hizmet verecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, daha önce iki hakimin görev yaptığı iş mahkemelerinde bundan böyle birer hakimin görevlendirileceğini, böylece iş mahkemesi sayısının 42'ye yükseleceğini bildirdi.

Ek binanın 18 Ocak'tan itibaren tamamen faaliyete geçmesi planlanıyor.

Sıhhiye'deki ana binada boşalan yerlere ise yeni asliye ceza ve aile mahkemeleri ile sulh ceza hakimlikleri için duruşma salonu ve kalemleri yapılacağı öğrenildi.

EGO'nun sabah ve akşam saatlerinde ana bina ile ek bina arasında servis hizmeti vereceği kaydedildi.

-Baronun açtığı dava

Bazı mahkemelerin taşınması kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle dava açan Ankara Barosu da Ankara 5. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma talebini reddettiğini ve mahkemelerin taşınacağını avukatlara SMS ile bildirdi.

İcra daireleri ve mahkemeleri de önceki yıllarda Yenimahalle Toptancı Hali yakınındaki binaya taşınmıştı.

Baro yetkilileri, mahkemelerin farklı yerlerde bulunmasının işlerini zorlaştıracağı gerekçesiyle taşınma kararına karşı çıkıyordu.

Barış Kılıç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber