Gümrük muhafazanın, toplu taşıma sorunu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 09:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gümrük muhafazanın, toplu taşıma sorunu

Haber Gönder yoluyla gelen aşağıdaki içerik, uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bilindiği gibi; Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme 23.08.2015 tarihli ve 29454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Anılan Sözleşmenin Büro Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet koluna İlişkin Toplu Sözleşme bölümünün "Toplu Taşıma" başlıklı 15 inci maddesi "Gümrük ve Ticaret Bakanlığında gümrük muhafaza memurları, resmi üniformalı bulundukları sürece belediye tarafından işletilen toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanırlar" hükmüne amirdir. Ancak metnin bu halinin uygulamaya konması çeşitli sıkıntılara neden olmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde Muhafaza Memurları zor şartlar altında görevini ifa etmeye çalışmaktadır. Birçok bölgede güvenlik nedeniyle resmi üniforma ile görev yapmaları Mülki İdare Amirlerince uygun görülmemektedir.

Bunun yanı sıra Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünde ve Taşra Teşkilatında Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerinde görevli Muhafaza Memurları istihbari ve operasyonel görevlerinden dolayı sivil çalışmaktadırlar. Dolayısıyla; belediyelere yapılan başvurular olumsuz neticelenmektedir.

Söz konusu hakkın tüm Muhafaza Memurlarını kapsayacak şekilde ve gerçeklerle bağdaşır halde hayata geçirilebilmesi adına 2002/3654 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında yapılacak değişikliğin; "Belediyeler ile bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden faydalanmayla sınırlı olmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personelden Gümrük Muhafaza Memuru, Gümrük Muhafaza Kısım Amiri, Gümrük Muhafaza Bölge Amiri ve Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü kimlik kartı sahipleri bu konuda yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar 08.01.2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesi hükmünden muaftır." şeklinde hayata geçirilmesi teşkilat mensuplarına toplu sözleşme ile sağlanan bu haktan diğer kolluk kuvvetlerinde olduğu gibi hakkaniyetle yararlanılmasını sağlayacaktır.

GÜMRÜK MUHAFAZA PERSONELİ DERNEĞİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber