Kaldırılan Yönetmelik, 2007 Finansman Kararnamesinde

Daha önce müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılığı gibi kadrolar için uygulanan mevzuat "Özel Yarışma Sınavına Tabi Tutulmak Suretiyle Girilen Meslekler İçin Yapılacak Eleme Sınavı Hakkında Yönetmelik" idi. Bu yönetmelik 3/5/2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmeliğin" 29'uncu maddesi ile yürürlükten kaldırılmıştır. Ancak kaldırılan yönetmeliğe 2007 yılı finansman kararnamesinde atıfta bulunulmuştur.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ekim 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007 yılı finansman kararnamesinin ilgili bölümü şu şekildedir:

"Açıktan atama yoluyla personel alımları, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Daimi Kadrolarına İlk Defa İşçi Olarak Alınacaklar Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Özürlüler Hakkında Uygulanacak Sınav Yönetmeliği, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği ile Özel Yarışma Sınavına Tabi Tutulmak Suretiyle Girilen Meslekler İçin Yapılacak Eleme Sınavı Hakkında Yönetmelik ve ilgili diğer mevzuat uyarınca Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca yapılacak sınavlarda başarılı olanlar arasından, söz konusu yönetmeliklerde belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yapılır."

Yukarıda yer verilen fıkrada yer alan ve koyu olarak belirtilen yönetmelik 3/5/2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile kaldırılmıştır.

Esasa ilişkin önemli bir husus olmamakla birlikte, ilgili kamu kurumlarının bu derece önemli bir mevzuat düzenlemesinde daha dikkatli ve titiz olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber