Yurtta, Kar ve şiddetli yağışlar devam ediyor

Meteoroliji'den kar ve fırtına yağış uyarısının detayları..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta, Kar ve şiddetli yağışlar devam ediyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların yarın(Perşembe) Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Çanakkale, Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta çevreleri, Adana'nın kuzey ilçeleri ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzey iç ve batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: yağışların; yarın(Perşembe) Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Çanakkale, Denizli, Manisa, Burdur'un doğusu, Adana, Niğde'nin güney kesimleri ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm), Antalya, Muğla, Aydın'ın kıyı ilçeleri, Çanakkale'nin güneyi, Balıkesir'in Edremit ilçesi, Isparta çevreleri, Adana'nın kuzey ilçeleri ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı( Ani sel, Su Baskını, Yıldırım, Heyelan, Ulaşımda aksamalar)

KUVVETLİ RÜZGAR, SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Kuzey, iç ve Batı bölgelerde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da muhtemel çığ tehlikesine karşı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT: Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey kesimlerde etkisini arttıracak güneyli rüzgarlar ve sıcak hava nedeniyle Marmara'nın doğusunun yüksekleri ile Karadeniz Bölgesinde yüksek kar örtüsü bulunan alanlarda kar erimeleri beklendiğinden meydana gelebilecek su baskını ,sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber