Okul Müdürü, öğretmeni polis zoruyla çıkardı

Hafta sonu yapılan Açık Lise Sınavlarında görev yapan bir öğretmeni sınavın yapıldığı okul müdürü polis zoruyla çıkardı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul Müdürü, öğretmeni polis zoruyla çıkardı

Olay sınavın ikinci günü yani 03 Ocak 2016 Pazar günü gerçekleşti. Sınav başlamadan önce okul müdürü tarafından yapılması gereken toplantı yapılmaksızın görev dağıtımları müdür yardımcıları tarafından kuralsız bir şekilde gerçekleştirildikten sonra. 30 Nolu Salonda Salon başkanlığı görev verilen öğretmen S. Y. Sınav evraklarını alacağı sırada evrakların masada olmadığını gördü ve sorması üzerine müdür yardımcıları bu salona başkasının görevlendirildiğini söylemişler.

Öğretmen salon görevli listesinde kendi adının yazdığını böyle bir durumun mümkün olamayacağını ısrarla söylemesine rağmen durum düzelmeyince yaşanan küçük tartışmaya bir kişinin "onlar benim müdür yardımcılarım siz böyle davranamazsınız" diye çıkışınca Öğretmen S.Y. siz kimsiniz öğrenebilir miyim diye sorunca. Oturan kişiden "ben bu okulun müdürüyüm" cevabını alır. Durumun düzeltilmesini ve okul müdürü olarak neden görev yapmadığını, iki gündür kendisini görmediğini söylemesi üzerine okul müdürü "sana görev mörev yok otur" şeklinde ifadelerle salona gönderilmemiş yedek gözetmenler gibi öğretmenler odasında kalmıştır.

Bir süre sonra okul müdürü H.Ş. tarafından odasına çağrılan öğretmene okul müdürü "binayı terk et, sen baltayı sert kayaya vurdun, sana bir daha görev mörev de verdirmeyeceğim" şeklinde tehdit ve şiddet içerikli cümleler kurmuştur.

Öğretmen S. Y. Binadan çıkmayacağını böyle bir yetkisinin bulunmadığını söyleyince okul müdürü H.Ş. "seni polis zoruyla çıkartmasını bilirim" demiş ve binada görevli polisleri çağırmıştır. Öğretmen S.Y. "beni polis zoruyla çıkardığınızı yazan bir yazı verin" dedikten sonra öğretmene bir tutanak verilmiş ve bu tutanağın ardından polis nezaretinde sınavın bitmesine az bir süre kala okuldan çıkarılmıştır.

Okuldan çıkarılan öğretmen 26 yıllık meslek hayatının neredeyse tamamını yöneticilikte geçirmiş yani işleyişi çok iyi bilen başarılı bir yönetici.

Bir eğitimci başka bir eğitimciyi polis zoruyla okuldan çıkarmayı nasıl düşünebilir anlayamıyoruz.

Kaldı ki polis zoruyla birinin binadan çıkarılması ancak ve ancak adli bir vakanın gerçekleşmesi, sınav güvenliğinin tehlikeye girmesi, sınav düzenin bozma gibi durumlarda mümkün olabilir ki bu durumda da değil okuldan çıkarmak polis nezaretinde karakola gidilerek ifadesinin alınması gerekir. Böyle bir durum yokken yedek görevli yapıldığından öğretmenler odasında görevli olarak oturan bir öğretmeni okuldan çıkarmak ve "sana bir daha sınav görevi verdirmeyeceğim, baltayı sert kayaya çarptın" tarzı sözlerle tehdit etmek sözün bittiği yer olsa gerek.

Yer İstanbul ve Boğazın İncisi diye anılan bir ilçe. Yetkililerle ayrıntıları paylaşmaya hazırız ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. O gün yapılan sınavda;

  • Okul Müdürü Bina Sorumlusu olduğuna göre Cumartesi ve Pazar günlerinde saat kaçta okula gelmiştir?
  • Görevlilerin dağıtımını bina sorumlusu yapması gerekirken neden müdür yardımcıları tarafından yapılmıştır?
  • 30 nolu sınav salonuna kimler ve nasıl(hangi yöntemle) görevlendirilmişledir?
  • 30 Nolu Derslikte görev alan öğretmenler, öğretmenlerin okul müdürü ile yakınlıkları, sınava giren adayın branşı ve öğretmenlerin branşları arasında ilişki var mıdır?
  • 30 nolu sınav salonunda sınav kaç dakikada bitmiş erken bittiyse neden erken bitmiştir?
  • Bazı sınav salonlarının görevlileri belirlenmediği, bazılarına çok geç girildiği halde öğretmen S.Y.'ye neden salon görevi verilmemiştir?
  • Okul Müdürünün bir öğretmeni okuldan polis zoruyla çıkarma yetkisi var mıdır?
  • Okul müdürü; Bu denli kabadayı tarzı, meslek etiğini ve onurunu yok sayan bu cüreti kendinde nasıl bulmaktadır?

Tüm bu soruların cevap bulması gerekmektedir. Bunun için de kayıtlar silinmeden kamera kayıtlarına derhal el konulmalı ve yukarıdaki sorular aydınlatacak delillerin yok edilmesi önlenmelidir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber