MEB, nakillerdeki mahalle/köy sorununu hala çözmedi

Bakanlık, özellikle şartları zor ve uzak köy olup mahalle olan yerlerde çalışan öğretmenlerin özür grubu atamalarından istifade etmelerini sağlamalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB, nakillerdeki mahalle/köy sorununu hala çözmedi

Öğretmenlerden birisi ilçe merkezinde çalışıyorsa , eşi de aynı ilçenin bir köyünde çalışıyorsa özür grubunda yer değiştirme başvurusu yapıp birleşebilmeleri mümkündür. Aynı ilçenin ayrı mahallelerinde çalışanlar için ise aynı durum söz konusu değildir. Çünkü mahalle o ilçenin merkezi olarak kabul edilmektedir.

30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Büyükşehir olan il sayısı 30'a çıkarılmıştır. 30'a çıkarılmasının yanı sıra Büyükşehirlerde bulunan beldeler, köyler kapatılmış tamamı mahalleye dönüştürülmüştür. Yolu, ulaşımı dahi doğru düzgün olmayan bu yerler mahalle kabul edilerek öğretmenlerimiz mağdur olmaktadırlar.

Daha önce ele aldığımız bir yazıda;

"Yeni büyükşehir yasası ile beraber köyler mahalle olmuştur. Mahalle olan köylerde çalışan öğretmenler 30 Mart 2014 öncesinde ilçe içinde yani köyden şehre özür grubu yer değiştirme isteyebilmekte iken yeni yasa ile beraber köylerin mahalle olmasıyla bu şanslarını kaybetmektedirler. Bu durumdaki öğretmenler için bakanlık önlem almalı ve bu durumdaki mahallelerden yer değiştirme istenebilmelidir. Büyükşehir yasasıyla beraber kapatılan beldelerle ilgili bu tür sorunlarla ilgili de tedbir alınmalıdır."

cümlelerine yer vermiştik. Bu noktada bakanlığın tedbir almadığı görülmektedir.

30 Mart 2014 e kadar köy olan bir yer kanunla beraber mahalleye dönüşmüşse burada öğretmenin tasarrufu da suçu da yoktur. Kaldı ki Köy olan bir yerin mahalle olmasıyla olumlu yönde (ulaşım, gelişmişlik...) büyük bir değişimi de göremiyoruz.

Bakanlık, özellikle şartları zor ve uzak köy olup mahalle olan yerlerde çalışan öğretmenlerin özür grubu atamalarından istifade etmelerini sağlamalıdır.

Maksut BALMUK
Öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber