Türk Toraks Derneği'nden grip uyarısı

Türk Toraks Derneği'nden yapılan açıklamada "Bu aylarda yüksek ateşli solunum yolu enfeksiyonlarının artışı, grip salgınını düşündürmelidir. H1N1 virüsü en sık görülen grip virüsüdür" denildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2016 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Toraks Derneği'nden grip uyarısı

Türk Toraks Derneği'nden, Türkiye'de şu anda 2009'da ilk olarak saptanan domuz gribi (H1N1) virüsünün, en sık görülen virüs olduğu belirtilerek, kişisel korunma önlemleri, "Grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat edilmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır" şeklinde sıralandı.

Dernekten yapılan açıklamada, gribin influenza virüsü denilen hastalık etkeniyle oluştuğuna ve influenza virüslerinin A, B ve C adında 3 ana tip ve birçok alt tipten oluştuğuna değinildi.

İnfluenza virüsünün antijenik yapısında küçük değişiklikler yaparak mevsimsel epidemilere neden olduğu anlatılan açıklamada, "Sonbahar, kış aylarında yüksek ateşli solunum yolu enfeksiyonlarının aniden artışı grip salgınını düşündürmelidir. Epidemi 2-3 haftada en yüksek düzeye ulaşır ve 5-6 hafta sürer. Tüm ayaktan ve yataklı tedavi kurumlarına başvurular artar. Şu anda ülkemizde, 2009'da ilk olarak saptanan domuz gribi (H1N1) virüsü en sık görülen grip virüsüdür" ifadeleri kullanıldı.

Andaç Hongur

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber