Cuma izni genelgesine iptal davası

Yargıçlar Sendikası (YARSAV) Kurucu Başkanı Eminağaoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan cuma izni genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2016 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Cuma izni genelgesine iptal davası

Resmi Gazete'de yayımlanan cuma iznine ilişkin Başbakanlık genelgesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açıldı.

Eski Çankırı hakimi ve Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Danıştay 16. Dairesine sunduğu dava dilekçesinde, söz konusu işlemin yargı ve diğer kamu kurumlarındaki işlerinin uzamasına neden olduğunu, davacı sıfatı bulunduğunu ifade etti.

Dilekçede, söz konusu genelgeyi çıkarma yetkisinin, 657 Sayılı Kanun'un 100. maddesi kapsamında Başbakanlıkta değil Bakanlar Kurulu'nda olduğu savunuldu.

Öte yandan, genelgenin inanç özgürlüğünün ötesinde, laik hukuk sistemine çok açık aykırılıklar içerdiği ileri sürülen dilekçede, "Amaç inanç özgürlüğü adı altında, laik hukuk sisteminin delinmesidir" iddiasında bulunuldu.

Genelge dolayısıyla, ramazan ayı içinde de günlük çalışma saatlerinin kaydırılarak kullanılmasının gündeme gelebileceği ileri sürülen dilekçede, bu durumun giderek takvim ve hafta tatili konusundaki sistemlerin tartışılmasının önünü açacağı iddia edildi.

Dilekçede ayrıca, namaz saatlerinin değişkenlik göstermesi karşısında, artık çalışma saatleri konusunda ülkenin her yerinde farklı uygulama olacağı, bu nedenle birliğin ortadan kalkacağı öne sürüldü.

Ferdi Türkten

Cuma izni Genelgesi yayımlandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber