Hani tekrar unvan değişikliği sınavı yapılacaktı?

Sağlık Sen Başkanı Metin Memiş, Bakanlıkla mutabakata varıldığını belirtmiş ve 2015 yılı içinde yeni sınav yapılacağını açıklamıştı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Ocak 2016 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hani tekrar unvan değişikliği sınavı yapılacaktı?

2015 yılının Mart ayında, Sağlık Bakanlığı Unvan Değişikliği sınavı yapılmıştı.

Ancak gerek sorulardaki bir çok hata gerek sınavın zorluğu nedeniyle 70 barajını bir çok memur arkadaşımız geçememiş, bu nedenle de kadroların bir çok bölümü boş kalmıştı.

İşte tam bu sorun yaşanıken Sağlık Sen Başkanı Metin Memiş, Bakan Müeezzinoğlu ile görüştü ve şu açıklamayı yaptı.

"Genel Başkanımız Metin Memiş, konuyu önce Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Bakanlık Müsteşarı Eyüp Gümüş'e aktarmış, son olarak da Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü İsmail Kartal'la görüşmüştü. Memiş, yapılan görüşmede, sınav sonuçlarının bağıl değerlendirme veya çan eğrisine göre değerlendirilerek tüm kadroların doldurulmasını, bunun mümkün olmaması halinde en kısa zamanda ve açılan kadro sayısını artırarak yeniden sınav yapılmasını talep etti. Görüşme sonucu sınavların bu yıl içinde tekrarlanabileceği konusunda mutabakata varıldı"

Açıklama hala Sağlık Sen'in sitesinde durmaktadır. Tıklayınız.

Bu nasıl bir mutabakat ise 2015 yılı içinde hiçbir gelişme olmamıştır.

Eğer ortada bir mutabakat var ise her iki taraf da bu mutabakata sahip çıkmalıdır. Sağlık Sen, kendisine verilen sözü tutmadığı için tepki göstermeli, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da neden verdiği sözü tutmadığını izah etmelidir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber