'3 milyon ekmek israfı engellendi'

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Kavuncu: - "2013 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalarla günlük 3 milyon ekmek israfı engellendi"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2016 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'3 milyon ekmek israfı engellendi'

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, 2013 yılından bu yana yapılan kampanyalarla günlük 3 milyon ekmek israfının engellendiğini bildirdi.

Kavuncu, bir otelde düzenlendiği basın toplantısında, federasyonun 62'nci şubesinin Gaziantep'te hizmete açıldığını belirterek, yerel yöneticilerle uyum içerisinde çalışmaya özen gösterdiklerini ve burada da Gaziantep'e yakışır kaliteli ekmeği üretmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Türkiye'de ekmeğin kutsal bir nimet olarak değerlendirildiğini anlatan Kavuncu, "Yaklaşık 5 yıldır ekmek üretimi ve tüketimine yönelik ar-ge çalışması yürütüyoruz. Çalışmalarımıza ülkemizin önde gelen bilim adamları da katılıyor. Dünyada en çok ekmek tüketen ve israf eden milletiz. Sabah 4'ten saat 15.00'e kadar ürettiğimiz 120 milyon ekmeğin yaklaşık 12 milyonunu israf ediyoruz. Baktığınız zaman yılda 1,5 milyar dolar çöpe gidiyor. Halbuki bu rakamla 250 hastane, 500 kilometre otoban ve 500 okul yapılabiriz" diye konuştu.

Kavuncu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ekmek israfının önlenmesine yönelik çalışmalara büyük katkı verdiğini anımsattı.

Bu konuda hazırlanan kampanyalarla çok sayıda kişiye ulaşıldığını kaydeden Kavuncu, "2013'ten bu yana gerçekleştirilen çalışmalarla günlük 3 milyon ekmek israfı engellendi" dedi.

Basın toplantısının ardından, federasyonun Karagöz Caddesi'ndeki şubesinin açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber