Sahte diplomayla iş, engelli raporuyla indirim

İstanbul'da 6 ilçede düzenlenen resmi belgede sahtecilik operasyonunda, çok sayıda kişinin sahte engelli raporuyla otomobil alımı sırasında ÖTV indiriminden faydalandığı, bir kişinin ise sahte lise diplomasıyla PTT'de 4 yıldır çalıştığı ortaya çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 10:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Sahte diplomayla iş, engelli raporuyla indirim

Yusuf DOĞAN / İSTANBUL

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele polisi, sahte resmi belge düzenleyen çete ihbarı üzerine harekete geçti. Teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün Zeytinburnu, Beylikdüzü, Kartal, Bağcılar, Beyoğlu ve Kadıköy'de 6 adrese operasyon düzenlendi.

24 kişinin gözaltına alındığı baskınlarda, sahtekarlığın korkunç boyutları da ortaya çıktı. Aramalarda engelliler için hazırlananların da bulunduğu 58 sahte sağlık kurulu raporu, 17 mesleki eğitim sertifikası, 1 sahte lise diploması, farklı firmalar adına düzenlenmiş 1020 boş fatura, 3. şahıslara adına düzenlenmiş 6 kredi başvuru dosyası, kaşeler kimlik fotokopileri ve fotoğraflar ele geçirildi.

PTT'DE İŞE GİRMİŞ

Polisin, çetenin hazırladığı sahte belgelere yönelik incelemesinde çok sayıda kişinin sahte engelli raporuyla lüks otomobil alımı sırasında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminden faydalandığı, bir kişinin ise sahte lise diplomasıyla PTT'de işe başladığı ve 4 yıldır çalıştığı ortaya çıktı. Durumun PTT'ye bildirildiği ve bu kişinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber