Antalya'da canlı yayında ameliyat yapıldı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 5 ameliyat, canlı yayınla hastanenin konferans salonunda diğer doktorlara gösterilerek, bilgi paylaşımı yapıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 21:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya'da canlı yayında ameliyat yapıldı

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde canlı yayınla 5 ameliyat yapıldı.

Türk Ürojinekoloji ve Pelvik Rekonstrüktif Cerrahi Derneğince gerçekleştirilen Antalya Bölgesel Ürojinekoloji Çalıştayı kapsamında, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, "rahim sarkması" ve "idrar kaçırma" şikayetlerine bağlı 5 ameliyat yapıldı. Ameliyatlar, kurulan canlı yayın sistemiyle hastanenin konferans salonundaki doktorlara anlatıldı.

Dernek Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ameliyatları "vajinal cerrahi", "laparoskopik cerrahi" ve "robotik cerrahi" yöntemleriyle yaptıklarını söyledi.

Çalıştayda rahim sarkmaları ve idrar kaçırmalara yönelik çalışmaları konuştuklarını anlatan İtil, şunları kaydetti:

"Kadın hastalıklarının önemli bölümünü oluşturan rahatsızlıklara yönelik yapılan en güncel ameliyatları, canlı yayınla diğer doktor arkadaşlara anlatıyoruz ve fikir alışverişinde bulunuyoruz. Katılım oldukça yüksek. Bu tür ameliyatların Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi kamu hastanelerinde yapılması çok önemli. Kamu hastaneleri ameliyat çeşitliliği ve yöntemleri açısından çok zengin. Hastalar artık çok rahat ulaşabildikleri bu hastanelerde birçok ameliyatı olabiliyor."

Antalya, Burdur, Isparta'dan yaklaşık 100 doktorun katıldığı çalıştay, bugün sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber