3 katlı bina PKK'ya mezar oldu

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 20 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. PKK'lıların karargaha çevirdiği 3 katlı bina 4 koldan polis ve jandarma özel harekat timlerince ateş altına alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2016 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 katlı bina PKK'ya mezar oldu

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi. Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün 13 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Kurulan 4 barikat kaldırıldı,15 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir kalaşnikof ve 9 fişek, 7 av tüfeği ve 294 fişek, 14 tabanca mermisi ve 2 akü ele geçirildi. Bu ilçede etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısı 252'ye ulaştı.

Silopi'de de dün 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 20 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 kalaşnikof, bir tabanca ve 17 şarjör, bir el bombası, 12 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 3 telsiz, bir gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirildi. Bu ilçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 122'ye çıktı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 4'ü dün olmak üzere 74 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda 4 barikat kaldırıldı ve 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Cizre, Silopi ve Sur'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 448'e yükseldi.

Sınırda 2 terörist yakalandı

Bu arada Şanlıurfa'da, Suriye sınırından ülkeye girmeye çalışan 2 bölücü terör örgütü mensubu yakalandı.

Gaziantep'te de yasa dışı yollardan Suriye'ye geçmeye çalışan, terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları değerlendirilen 3'ü yabancı uyruklu 5 kişi gözaltına alındı.

Elazığ'daki Arıcak-Alacakaya karayolunda güvenlik güçlerince bulunan el yapımı patlayıcı imha edildi.

3 katlı bina ateş altına alındı

Genelkurmay'ın bu açıklamasından sonra bölgeden gelen son görüntüler Cizre'den. PKK'lıların karargaha çevirdiği 3 katlı bina 4 koldan polis ve jandarma özel harekat timlerince ateş altına alındı. Bir süre binada direnen teröristlerden kısa süre sonra ateş kesildi. Güvenlik güçleri terör örgütü üyelerinin kaçmasına fırsat vermedi, binayı adeta başlarına yıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber