İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sözleşmeli sağlık personeli kuraları yarın çekiliyor.

Haber Giriş : 23 Mart 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli sağlık personeli kuraları yarın çekiliyor.

Sağlık Bakanlığı, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde çalıştırılmak üzere tekrar sözleşmeli personel alıyor.

Sözleşmeli çalıştırmak üzere alınacak uzman doktor, doktor, diş hekimi ve eczacılar için, yarın Ankara Hastanesi'nde bilgisayar ortamında kura çekilecek.

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli çalıştırılmak üzere 820 uzman, 1357 doktor, 47 diş hekimi ve 3eczacı alacağını açıkladı, ancak kuraya katılmak üzere 61 uzman, 822 doktor, 650 diş hekimi, 69 eczacı başvuruyaptı.

Bakanlığın daha önce açtığı kuralarda, 416 uzman doktor eleman temininde güçlük çekilen yerlere yerleştirilmişti. Sağlık Bakanlığı ayrıca, mayıs-ağustos-aralık aylarında da sözleşmeli çalıştırılacak uzman doktor ve doktorlar için kura açacak.

Bakanlık ayrıca, 13 Aralık 2003'te yapılan ''Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Sağlık Personeli Seçme ve Yerleştirme Sınavı''na girip herhangi bir yere yerleştirilmemiş olanlardan, boş kalan pozisyonlara sözleşmeli sağlık personeli atadı.

Yerleştirme işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim TeknolojileriGenel Müdürlüğü Ölçme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı'nca yapıldı. Yerleştirme sonunda belirlenen 1014 kadronun 145'i boş kaldı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber