Yurtta kış: Lodos, Fırtına, ve Kar, yağışları devam ediyor

Lodos, Fırtına, ve Kar, yağışları tüm yurtta etkili..

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Lodos, Fırtına, ve Kar, yağışları devam ediyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Antalya, Isparta, Mersin ve Adana çevreleri ile Burdur'un doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İstanbul çevreleri ile Tekirdağ'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), güneydoğu bölgelerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, kuzey, iç ve batı kesimlerde kuvvetli (30-60 km/s), Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi bekleniyor.

SOBA VE BACA GAZI KAYNAKLI ZEHİRLENMELERİ UYARISI: Marmara bölgesi başta olmak üzere kuzey, iç ve batı kesimlerde rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi beklendiğinden muhtemel soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; bu geceden itibaren hızını arttırarak yarın (Salı) Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman fırtına şeklinde (50-80 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber