Tuna: FETÖ'nün önünü 28 Şubat açtı

Avukat Tuna:28 Şubat'ta siyasetçiler ve bürokrasi Paralel Yapı'yı korudu. İmam Hatipler kapatılarak Paralel okul ve kolejlere alan açıldı. Bugün yargıdaki örgütlenmenin temeli o yıllara dayanıyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Ocak 2016 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tuna: FETÖ'nün önünü 28 Şubat açtı

Alev Dönmez

28 Şubat sürecinde Bülent Ecevit, Hüsamettin Özkan ve Mesut Yılmaz'dan destek alan Fethullah Gülen örgütü, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ı tarafından da kabul gördü. 28 Şubat davasının 81. Duruşmasında dönemin Genelkurmay 2.Başkanı Çevik Bir'in, "FETÖ'nün tehdit olduğunu ilk kez Genelkurmay tespit etti. Ancak Genelkurmay Başkanımız bizi yalnız bıraktı" şeklinde ifade vermesi 28 Şubat'ın mimarları ile Paralel Yapı arasındaki işbirliğini gözler önüne serdi. Konuyla ilgili Star'a konuşan 28 Şubat davasının müşteki avukatı Hüsnü Tuna, Gülen örgütünün dönemin siyasetçileri, bürokratları ve askerleri tarafından korunup desteklediğini anlattı. 28 Şubat'ın aktörleri ile Gülen arasındaki işbirliği hakkında konuşan Tuna, imam hatiplerin kapatılmasıyla, Paralel Yapı'ya alan açıldığını ifade etti. Tuna mütedeyyin kesimin darbe aldığı süreçten Gülen'in güçlenerek çıktığının altını çizdi.

FETÖ PALAZLANDI

28 Şubat'ın sonuçlarından birinin de İmam Hatip okullarının kapanması olduğunu hatırlatan Tuna, "İmam Hatipler, sosyal bilimler ağırlıklı olmaları nedeniyle hukuk ve siyasal alanını tercih eden öğrenci sayısı çok fazlaydı. Kesintisiz eğitimle birlikte İmam Hatiplerin, üniversite imkanı ortadan kaldırılınaca bunun yerine Gülen'in okulları, kolejleri ikame edildi. Dolayısıyla 97-98-99 yılında okula başlayan öğrenciler 2000'li yıllarda üniversite mezunu oldular. Bugün yargıdaki örgütlenmenin temeli de o yıllara dayanıyor" dedi.

28 ŞUBAT İDDİANAMESİ ZAYIF

Avukat Tuna, 28 Şubat iddianamenin zayıf olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "İddianamede, Hükümetin düşürülmediği savunuluyor. Suç tarihine bakıyoruz 28 Şubat'ta hükümetin düşürülmesi 18 Haziran 97 gösteriliyor. Dolayısıyla birileri iddianameyi hazırlarken darbe suçunu işlenmemiş gösteriyor. 'Hükümetin düşmesiyle birlikte hükümet üyeleri gelip ifade veriyorlar. Herhangi bir baskı yapılmadı' denilmek isteniyor. Hükümet düşmediğine, istifa ettiğine göre darbe suçu oluşmamış olacak. Eğer 28 Şubat'ın darbe olduğuna dair sağlam deliller ortaya konulmazsa, 'hükümeti düşürmek için suç unsuru yoktur, beraatla sonuçlanması mukadderdir' sonucu çıkacak. Sağlam deliller sunulmayınca darbeciler kurtarılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber