Silopi'deki operasyonlarda, mermi ve mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerden temizlenen bölgelerde el yapımı patlayıcıların imha edilmesi için yürütülen çalışmalar sürüyor. Güvenlik güçleri, taramalar sırasında çok sayıda el yapımı patlayıcı ve roketatar, çivilerle güçlendirilmiş bomba, silah, el bombası, patlayıcı düzenekleri, mermi ve mühimmat ele geçirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2016 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Silopi'deki operasyonlarda, mermi ve mühimmat ele geçirildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde teröristlerden temizlenen bölgelerde el yapımı patlayıcıların imha edilmesi için yürütülen çalışmalar sürüyor.

İlçenin teröristlerden temizlenmesi, hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla sokağa çıkma yasağının uygulandığı Silopi'de güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarından arındırılan bölgelerde arama tarama faaliyetlerine devam ediyor.

Özellikle şiddetli çatışmaların yaşandığı Şehit Harun Boy, Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinde çalışmalarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri, cadde, sokak ve evlerde dedektörlerle arama yapıyor.

Güvenlik güçleri, taramalar sırasında çok sayıda el yapımı patlayıcı ve roketatar, çivilerle güçlendirilmiş bomba, silah, el bombası, patlayıcı düzenekleri, mermi ve mühimmat ele geçirdi.

Arama tarama faaliyetinde bazı vatandaşlar, güvenlik güçlerinin yanına gelerek, evlerini kontrol etmesini istiyor. Vatandaşlar, tespit ettikleri kablolar aracılığıyla gömülü bombaların yerini güvenlik güçlerine gösteriyor.

- Bazı silahlar belediyeye ait çöp poşetlerinde saklanmış

Ele geçirilen bazı silahların Silopi Belediyesinin dağıttığı çöp poşetlerinde saklanmış olması dikkati çekti.

Silah ve mühimmatlar, adli emanette muhafaza altına alınmak üzere emniyete götürülürken, bulunan patlayıcılar ise ilçe dışındaki boş arazide kontrollü şekilde imha edildi.

- Patlamaya hazır 10 bomba bulundu

Şehit Harun Boy Mahallesi'ndeki boş evde patlamaya hazır halde bulunan 10 bombanın da imha edildiği öğrenildi.

Adem Demir,Ekrem Payan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber