Yurtta kış: Kar yağışı yeniden geldi

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri), Doğu Akdeniz ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Kar yağışı yeniden geldi

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, batı ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Kütahya çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri), Doğu Akdeniz ile Antalya ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, İç Anadolu'nun doğusu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (deniz ve hava ulaşımında aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ: Yurdumuzun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber