Tatildeyim 400 YTL gönder!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Ekim 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çökertilen hırsızlık çetesinin telefon görüşmeleri, tutuklanan bir emniyet amiri ile 5 polis memurunun şebeke üyeleriyle bağlantılarını bir kez daha gözler önüne serdi

İstanbul polisi tarafından bir ay önce düzenlenen Bozgun Operasyonu sonrasında tutuklanarak cezaevine gönderilen Üsküdar Trafik Tescil Büro Amiri H.M. ile Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Buro'da görevli 5 sivil polis memurunun hırsızlık çetesiyle bağlantısı, şebekenin deşifre edilen telefon görüşmelerinde bir kez daha ortaya çıktı. Operasyon çerçevesinde 4 ay boyunca polis tarafından teknik takibe alınan şebekenin, emniyet amiri H.M. ile yaptığı telefon görüşmeleri bu kirli ilişkiyi gözler önüne serdi. Şebekeyle menfaat ilişkisi olduğu belirlenen H.M., geçtiğimiz yaz ayında tatil yaparken cep telefonu ile şebeke lideri Burhan İ.'yi arıyor. Önce selamlaşarak kısa bir sohbet eden emniyet amiri H.M. ?Şu an tatildeyim. Bana 400 YTL para gönderir misin?? diyor. Emniyet amirinin bu isteğine ?Hemen gönderirim? yanıtını veren Burhan İ., istenilen 400 YTL'yi banka yoluyla gönderiyor. Parayı alan emniyet amiri H.M. şebeke lideri Burhan İ.'ye ?Teşekkür ederim? diye mesaj atıyor.

İŞLERİNİZ İYİ GİTSİN vOperasyonda tutuklanan Kadıköy Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurlarının, hırsızlık yaparken yakalanan şebeke üyeleri hakkında tutulan tutanaklarının değiştirilmesine yardımcı oldukları saptandı. Zanlı polis memurlarının, şebekeye yardım karşılığında zaman zaman para aldıkları zaman zaman da başka şekilde ?mükafatlandırıldığı? belirlendi.

Teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde yer alan bir isim de şebekenin, hırsızlıktan emekliye ayrılan ?anneleri' Melek İ. oldu. Melek İ., hırsızlığa çıkan kişilerle yaptığı telefon görüşmelerinde ?işleri iyi gitsin? diye duacı oluyor. Melek İ., hırsızlığa çıkan T.İ.'ye ?Hadi kızım inşallah işleriniz rast gider. Size dua ediyorum. İyi işle dönersiniz? diyor.

HESAPLARI BURHAN ABİ'YE YAZ

Gözaltına alınan bir hırsızlık zanlısını, tutanak üzerinde tahrifat yaparak suçsuzmuş gibi gösteren polis memurlarının, şebeke lideri Burhan İ.'nin anlaştığı bir restoranda istedikleri saatte para ödemeden yemek yedikleri anlaşıldı. Yemek yiyip restorandan ayrılırken ?Bunları Burhan İ.'nin hesabına yaz? diyen polislerin hesabının Burhan İ. tarafından karşılandığı tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber