Soru önergesi Türkçe, Akdağ'ın cevabı İngilizce

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 24 Ekim 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan'ın soru önergesini İngilizce yanıtladı. CHP'li vekil ise İngilizce bilmediği için verilen yanıtı anlamadı.

Arslan, Akdağ'a, kolesterol ilaçlarında yapılan kısıtlamaya ilişkin 5 soru yöneltti. Akdağ'ın, Arslan'ın sorularına yarım sayfa Türkçe yanıt verdikten sonra ek olarak 6 sayfa İngilizce yanıt vermesi dikkat çekti. Arslan da, 'Bu ne ciddiyetsizlik' diyerek tepki gösterdi. Yabancı dilinin Fransızca olduğunu hatırlatan Arslan, 'Dolayısıyla İngilizce bilmediğim için bu yanıtı da anlamadım' dedi. Arslan, Sağlık Bakanı'na, 'Kolesterol hastalarının ilaçlarını kesmek dışında sağlık ve ilaç harcamalarında tasarruf edebilmek için farklı alternatifler veya IMF'nin dayattığı başka yöntemler var mıdır?' diye sordu.

Ciddiyetsizlik suçlaması

Akdağ'ın, kolesterol hastaları ile ilgili soruya, Türkçe olarak verdiği yanıt şöyle:

'Kolesterolü yüksek tüm hastaların tedavisindeki ilk basamak diyet ve spordur. 'Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği'nde' belirtilen ilaca başlama kriterleri son bilimsel kaynak ve referanslara uygundur. Hatta ülkemizde kullanılan kriterler birçok Avrupa ülkesinden ve ABD'den daha fazla erken dönemde hastalara kolesterol ilaçlarının başlanmasına olanak tanımaktadır.'

Yabancı dilinin Fransızca olduğunu ifade eden Arslan, 'İngilizce gönderilen yanıtı da dolayısıyla anlamam mümkün değil. Ben Fransızca biliyorum, anlama şansım yok' dedi.

Bakan Akdağ'ın tavrını ciddiyetsizlik olarak niteleyen Arslan, 'Bakanlıkta tercüme edecek biri yok muydu? Soru önergelerine ya geç yanıt veriyorlar ya da vermiyorlar' diye eleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber