Engelliler için EKPSS kursu açıldı

Bağcılar'da, engellilere yönelik düzenlenen EKPSS kursundan 200 kursiyer yararlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2016 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelliler için EKPSS kursu açıldı

Bağcılar'da hayata geçirilen, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (EKPSS) hazırlanan 200 engelli kursiyer, değişik branşlarda ders alıyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, EKPSS'ye girecekler, Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda düzenlenen kurslarla hazırlanıyor. Bağcılar Belediyesi ile Bağcılar Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen EKPSS Hazırlık Kursu 16 Nisan 2016 tarihine kadar sürecek.

Kursa katılan 200 engelli kursiyer, değişik branşlarda ders alıyor. Kursta, görme engelli, işitme engelli, 2 zihinsel, 4 bedensel, ön lisans bedensel, 1 de lisans bedensel engelli olmak üzere toplam 10 sınıfta ders veriliyor. Uzman hocalar eşliğinde Türkçe, Matematik, Tarih (Kültür ve Medeniyetler-Temel Yurttaşlık-Türkiye ve Dünya ile ilgili Güncel Konular), Vatandaşlık, Güncel Konular, Atatürk İlkeleri ve Türkiye Coğrafyası dersleri veriliyor. Kursiyerlerin kaynak kitapları da yine Bağcılar Belediyesi tarafından ücretsiz olarak karşılanıyor. Kursun yanı sıra kursiyerlere EKPSS ile ilgili danışmanlık hizmeti de sunuluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Engelliler Sarayı'nda 35 branşta kurs verdiklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, engellilerin meslek öğrenmesi ve yeteneklerini ortaya koyması amacıyla hizmet verdiklerini belirtti. Çağırıcı, "İş birliği yaptığımız İŞKUR ile her hafta Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi ile Engeliler Sarayı'nda toplantılar düzenliyoruz. Firma yetkililerini kursiyerlerle buluşturuyoruz. İşverenlerin engelli kursiyerlerle uyumu konusunda da rehberlik yapıyoruz. Kariyer Merkezimizde engellilerimizle birlikte firma ziyaretleri düzenliyoruz. Buralardaki başvuruları değerlendirip engellilerimizi firmalara yönlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber