Savcılık, 37 akademisyenle ilgili yetkisizlik kararı verdi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 37 akademisyenle ilgili başlatılan soruşturmada "yer itibarıyla" yetkisizlik kararı verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2016 21:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcılık, 37 akademisyenle ilgili yetkisizlik kararı verdi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası olan 37 akademisyenle ilgili başlatılan soruşturmada yetkisizlik kararı verdiği belirtildi.

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz, soruşturma evrakının incelenmesinin ardından verdiği kararı şüphelilerin avukatlarına bildirdi.

Doğruöz kararda, şunları kaydetti:"Her ne kadar şüpheliler hakkında atılı suçtan dolayı soruşturma başlatılmış ise de şüphelilerin imza attıkları bildirgeyle ilgili olarak yurdun çeşitli yerlerinde görev yapan tüm görevliler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında soruşturma başlatıldığı, eylemin İstanbul'da gerçekleştiği anlaşılmakta, Cumhuriyet Başsavcılığımızın yer itibarıyla yetkisizliğine, evrakın gereğinin takdir ve ifası için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine, C.M.K'nın 12 ve devamı maddeleri uyarınca karar verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan İzmir'deki çeşitli üniversitelerde görevli 37 akademisyen hakkında "Devletin Güvenliğine Karşı İşlenen Suçları" kapsayan TCK'nın 301. maddesi gereğince soruşturma başlatmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber