Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneydoğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kahramanmaraş, Sinop, Giresun, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop, Giresun, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

HAVA SICAKLIĞI :Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğuda güney ve güneybatı, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber