250 kütüphaneci kadrosu açılacak

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Ocak 2016 21:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
250 kütüphaneci kadrosu açılacak

Türkiye Kütüphaneciler Derneği Başkan Yardımcısı Emre Hasan Akbayrak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"4 Ocak 2016 Perşembe günü saat 17:45'te Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal ile TKD Genel Başkanı Sayın Ali Fuat Kartal, TKD Genel Başkan Yardımcısı Sayın Emre Hasan Akbayrak, TKD Genel Sekreteri Sayın Erol Gökduman, TKD YK Üyeleri Sayın Nilay Cevher ve Sayın Erhan Erkan bir görüşme gerçekleştirmişlerdir. Görüşmede Sayın Ünal'a, TKD ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verilerek, geçmiş yıllarda Halk Kütüphanelerine yeterli sayıda kütüphaneci atanmadığı, bu nedenle Halk Kütüphanelerinde çalışan Kütüphaneci sayısının çok yetersiz olduğu ve kütüphaneci kadrolarının açılarak bir an önce atamaların yapılması gerektiği ifade edilmiştir. Kapalı kütüphanelerin kamuoyu nezdinde kütüphane imajını olumsuz etkilediği belitilerek kapalı kütüphanelerin bir an önce hizmete açılmasının ve mevcut kütüphane sayısının artırılmasının gerekliliği aktarılmıştır.
Sayın Ünal ise 250 kütüphaneci kadrosu açılacağını, kapalı kütüphanelerin neden kapalı olduklarının araştırıldığını, kültür merkezleri yerine yeni kütüphaneler ve kitap kafeler açılacağını, müzelerin ve kütüphanelerin şehirlerin kalpleri olduğunu vurgulayarak 6 ay içinde 16 yeni kütüphane ve 16 yeni müzenin açılmasının hedeflendiğini ifade etmiştir."

Bakan Mahir Ünal daha önce de yaptığı başka bir açıklamada "300'ün üzerinde kütüphaneci, arkeolog ve sanat tarihçisi alacağız" demişti. Tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber