Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya, Afyon, Denizli, Diyarbakır ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtta kış: Kar ve soğuk hava etkili

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve batı kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli(40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Kocaeli, Tokat, Amasya, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(su baskını, Buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar) vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde İç ve Doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber