'Arabuluculuk Merkezi' açıldı

TARAFLAR arasındaki hukuki anlaşmazlıkların mahkemelere başvurulmadan çözülmesini amaçlayan Arabulucuk Merkezi, Adana Adliyesi'nde hizmete girdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Arabuluculuk Merkezi' açıldı

Adana Adliyesi 2 nolu ek hizmet binasındaki açılış törenine Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yargı mensupları, Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık ile avukatlar katıldı. Bir konuşma yapan Başsavcı Yeldan, arabuluculuğun, hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Uzun emekler verilerek hazırlanan arabuluculuk uygulamasında, problemlerin çözüm noktası dostluktur. Bu uygulamayla, hukuk davalarında, içinde bulundukları uyuşmazlık nedeniyle sorunlar yaşayan ve gerilen taraflar bir araya getirilerek, karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi çerçevesinde, alternatif çözüm önerileriyle, 'kaybedeni olmayan' şekilde çözüme gidilecek. Bu bağlamda arabuluculuk, adalet sistemimizde rahatlama sağlayacağı gibi tarafların da hem maddi yönden hem de zamandan kazanmalarını sağlayacak."

'ARABULUCULUK, HIZLI ADALETİN ADIDIR'

Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar ise "Adalete hızlı erişim, hızlı adaletin adıdır arabuluculuk" diye tanımladığı sistem hakkında şöyle konuştu: "Uyuşmazlıklar bu sistemle çok daha kısa sürede çözülecek Başbakanımızın açıkladığı 6 aylık eylem planı çerçevesinde iş uyuşmazlıkları işe iade davaları dahil olmak üzere miktar belirlenmeksizin 21 Haziran tarihine kadar zorunlu olarak arabuluculuk sistemine girecek. Böylelikle yaklaşık 400 bine yakın dosyanın önce arabulucuların marifetiyle çözümlenmeye çalışılması, daha sonra mahkeme yoluna gidilmesi sağlanmak istenmekte. Buradaki amacımız da insanların öncelikle uyuşmazlık yaşayanların kendi sorunlarını barışçıl şekilde daha kısa bir sürede daha kolay ve daha ekonomik şekilde çözümlenmesi sağlanmaktadır. Eğer bu sorunu çözemezlerse en son çare olarak dava yoluna gidilmesini sağlamak. Bu şekilde de davaların yığılmasını ve fazlalaşmasını önlemek amaçlanmaktadır."

Konuşmaların ardından 'Arabuluculuk Merkezi' hizmete açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber