Dolandırıcıların yeni hedefi öğretmenler

Teröre destek tehdidiyle öğretmenleri de hedefine alan dolandırıcılara karşı MEB tüm okullar ve öğretmenleri uyardı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ocak 2016 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dolandırıcıların yeni hedefi öğretmenler

MEB'in bir süre önce öğretmenleri, 'teröre destek olmayın' yönündeki uyardığı öğretmenler de, 'teröre destek olduğun teftiş kurulunca saptandı' diye arayan dolandırıcıların hedefi oldu. Öğretmenlerden, 'Teftişten arıyorum' diyerek para sızdırmak isteyen dolandırıcılara karşı Teftiş Kurulu Başkanı Atıf Ala öğretmenleri uyardı. "Denetim başkanlığı kimseden para istemiyor" diyen Ala, para isteyenlerin savcılığa bildirilmesini istedi.

'Kimseye para vermeyin'

Beyaz Show'da yayına bağlanan Ayşe Öğretmen olayından sonra Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlik mesleği ile terörün asla yanyana gelemeyeceğini belirterek, öğretmenleri dikkatli olmaları için ikaz edip, takibe aldı. Bakanlığın uyarısının ardından önceki gün Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi'nde 1'i sözleşmeli 7'si kadrolu 8 öğretmen hakkında PKK propagandası yaptıkları iddiasıyla soruşturma açıldı. Siverek Kaymakamlığı'nca teröre destek iddiasıyla idari ve savcılıkça da adli takip başlatıldı. Eğitim camiasında bu olay sıcaklığını korurken, okullar ve öğretmenler de telefon dolandırıcılarının hedefi oldu.

Başkan, 'Savcılığa gidin'

Özel-resmi okulları ve öğretmenleri arayan dolandırıcılar, 'PKK'ya destek olduğunuz saptandı. Hakkınızda soruşturma açıldı. Teftiş'ten arıyorum' diyerek para karşılığı dosyayı kapatmayı taahüt etti. Bakanlık, hemen harekete geçti. MEB Rehberlik ve Denetim Başkanı Atıf Ala, resmi yazıyla teşkilatı uyardı. Resmi ve özel okulları arayan ve adının Mehmet Gökmen olduğunu söyleyen kişi ya da kişilere itibar edilmemesini isteyen Başkan Ala, "Denetim başkanlığından aradığını belirterek, okul ve kurumlardan para telep eden bu kişinin Başkanlığımızla bir ilgisi yoktur. Başkanlığımız çalışanlarının böyle bir talepte bulunması sözkonusu değildir. Böyle bir durumla karşılaşılması halinde Cumhuriyet Savcılıkları'na suç duyurusunda bulunulması ve okulların uyarılması gerekiyorr" dedi.

Sevim Çelik

YENİ YÜZYIL GAZETESİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber