Kar yağışı etkili olmaya devam ediyor

Yurdun büyük bölümünde yağışlar etkili olmaya devam ediyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2016 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı etkili olmaya devam ediyor

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Tekirdağ-Çorlu, Balıkesir, Çanakkale'nin doğu ilçeleri, Kütahya ve Afyon çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur şeklinde görülecek olan yağışların; İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (4 ila 10 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, zamanla İç Anadolu'da kuvvetli (30-70 km/s), Güney Ege ile Batı ve Orta Akdeniz'de yer yer kısa süreli fırtına (50-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; ; İç Anadolu'nun doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Sakarya, Kocaeli, Kahramanmaraş, Siirt ve Batman çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı(su baskını, Buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ düşme riski ve ulaşımda aksamalar) vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ: Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber