Terör mağduru öğrenciler telafi eğitimi alacak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan TEOG ve YGS sınavına girecek son sınıf öğrencileri telafi eğitimi almak için Batman'a gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2016 12:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Terör mağduru öğrenciler telafi eğitimi alacak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör saldırıları nedeniyle eğitimden geri kalan TEOG ve YGS sınavına girecek son sınıf öğrencileri Batman'da telafi eğitimi alacak.

Terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları sonucu eğitimden mahrum kalan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan çalışmayla yoğunlaştırılmış telafi eğitimi verilecek. Silopi ilçesinde de Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek 8. ve 12. sınıf öğrencileri, verilecek telafi eğitimi için Batman'a gitti.

Çocuğunu Batman'a göndermek için okul bahçesine gelen velilerden Hacı Tatar, olaylar nedeniyle çocuğunun bir süre eğitimden geri kaldığını belirterek, "İnşallah bir daha olaylar yaşanmaz ve bu eğitim çocuklarımız için hayırlı olur" dedi.

8. sınıf öğrencisi Pınar Bilgiç de heyecanlı olduğunu, geri kalan eğitimini tamamlamak için biran önce Batman'a gitmek istediğini söyledi.

İbrahim Sulmaz da 12. sınıf öğrencisi olduğunu bildirerek, YGS'ye çalışmak ve eğitimini devam ettirmek için Batman'a gideceğini kaydetti.

Öte yandan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, eğitimin gönüllülük esasına bağlı olduğunu, eğitimi almak için çok sayıda öğrencinin başvurduğunu bildirdi. Öğrencilerin bulunduğu her araçta bir öğretmenin görevli olduğunu aktaran yetkililer, 15 günlük sıkı eğitimin ardından öğrencilerin tekrar ilçeye döneceklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber