'Yoksul ailelere ücretsiz internet imkanı sunulacak'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı etkilerden ve zararlı ortamlardan korumak için özellikle belli bir gelir seviyesinin altında olan ailelere ücretsiz internet imkanı vereceğiz. Gençlerimizin, özellikle kız çocuklarımızın okulda kalma sürelerini uzatmak istiyoruz.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2016 19:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Yoksul ailelere ücretsiz internet imkanı sunulacak'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Muhalefetin milli olamama gibi bir ciddi sorunu var. Muhalefetin seviye ile ilgili de bir sorunu var, muhalefet yapmak, iyiyi ürettirmek demektir, muhalefet yapmak demek güzeli, daha güzeli buldurmak demektir. Bizde ise muhalefet demek, yaptırmamak, karalamak, ülkemizi ve milletimizi gidip dışarıda jurnallemek demek" dedi.

Ramazanoğlu, AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 15 yıl önce kurulan partisinin misyonunun yüz yıllara, bin yıllara dayanan bir geçmişinin olduğunu belirterek, partisinin iktidarda gerçekleştirdiği hizmetlerle, şehirlere imza attığını söyledi.

Bakanlık olarak insana dokunan çalışmaları enerjilerinin sonuna kadar gece gündüz demeden yürüttüklerini dile getiren Ramazanoğlu, Türkiye'deki ve gönül coğrafyasındaki bütün mazlumların sesine kulak verdiklerini aktardı.

Bugün Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen şer güçler karşısında güvenlik kuvvetlerinin kaya gibi durduğunu vurgulayan Ramazanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu anda 4 ilimizde 12 ilçemizde sıcak süreçler yaşanıyor. O sıcak süreçler yaşanırken biz orada olup bitene seyirci kalamayız. Bütün imkanlarımızla, bakanlığımın bütün imkanları ile her şeyimizle oradayız. Elhamdülillah kimse aç değil, kimse açık değil, herkesin giyeceği, yiyeceği, yakacağı, barınacağı, her şeyi ayarlıyoruz. Kimse 'benim bir derdim' var demeden biz oradayız. İhtiyaçları anında gideriliyor. Biz orada yaraları sararken gönüllere de dokunuyoruz. Bakanlığımızdan ekiplerimiz psikolojik rehabilitasyon ve psikolojik restorasyon için sahada çalışıyor. Herkese dokunuyoruz, analara dokunuyoruz, evlatlara dokunuyoruz, yaşlılara dokunuyoruz. Engellilere dokunuyoruz. Suriyeli mülteci kardeşlerimize dokunuyoruz, dokunmadığımız kimse yok, hep kulağımız onlarda. Acaba bir garibin bir 'ah' sesi kaldı mı diye. Onların sesi olmasın diye bütün varlığımızla oradayız."

Türkiye'nin ciddi bir muhalefet sorunu olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, "Muhalefetin milli olamama gibi bir ciddi sorunu var. Muhalefetin seviye ile ilgili de bir sorunu var, muhalefet yapmak, iyiyi ürettirmek demektir, muhalefet yapmak demek güzeli, daha güzeli buldurmak demektir. Bizde ise muhalefet demek, yaptırmamak, karalamak, ülkemizi ve milletimizi gidip dışarıda jurnallemek demek. Bu mudur muhalefet?" şeklinde konuştu.

"Sözde aydınlar dediğimiz, devletin bütün imkanlarını kullanıp kendi devletine ve güvenlik güçlerimize en ağır sözleri söyleyenler bizim aydınız olabilir mi?" diyen Ramazanoğlu, aydının, aydınlatan demek olduğunu kaydetti.

Ramazanoğlu, "Karanlık bir tablo çizenler nasıl aydın olabilir, bu milletin aydını olabilirler mi? Türkiye büyük bir devlet, Türk devleti kadim bir devlet. Kimse ne bu yürüyüşü durdurabildi bugüne kadar, ne de durduracak" dedi.

Hükümetin ilk üç ayda yapmak üzere söz verdiği hizmetlerin üç ay dolmadan yerine getireceğini vurgulayan Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"64. hükümet açıklandığında Sayın Başbakanımız, '64. hükümetimiz ikinci nesil reformların uygulandığı bir hükümet olacak' dedi. Artık Türkiye farklı bir mecrada, farklı bir sınıfta, farklı bir adımda yürüyüşüne devam edecek. Artık Türkiye daha fazla üreten bir Türkiye olacak. Verdiğimiz müjdeler arasında üniversite gençlerimize 'bedava internet' dedik, 'karşılıksız ve faizsiz krediler' dedik. Kadınlarımız için esnek çalışma saatleri getirdik, istihdama daha fazla katılmaları için önlerini açan yasalar çıkartıyoruz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı etkilerden ve zararlı ortamlardan korumak için özellikle belli bir gelir seviyesinin altında olan ailelere ücretsiz internet imkanı vereceğiz. Gençlerimizin, özellikle kız çocuklarımızın okulda kalma sürelerini uzatmak istiyoruz. Türkiye'de şu anda kız çocuklarının okulda kalma süreleri yaklaşık 6-7 yıl. Yani ikinci 4 yılı kız çocuklarımız bitiremiyorlar."

Erkek çocuklarının ise okullaşma oranlarının ortalama 8,5 yıl olduğunu dile getiren Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Yani erkek çocuklar ikinci 4 yılı okuyabiliyor, üçüncü 4 yılda okulu terk ediyor. Kız çocuklarının okulu terk etmelerinin en büyük nedenlerinden biri aile içi işgücü lazım olduğunda, gerekli olduğunda ya da ailenin ekonomik bir sorunu olduğunda ilk feda edilen kız çocuklarının eğitimi oluyor. Bunu önlemek için biz kız çocukları için ortaöğretim kız yurtları inşa edeceğiz. İhtiyaç olan yerlerde erkek çocuklarımız için de yapacağız. Kız ve erkek çocuklarımızı 12 yıl temel eğitimde tutarsak sosyal problemlerimizin de birçoğunu halletmiş olacağız. Bu sosyal problemlerimizin bizim bakanlığımızı ilgilendiren aile içi şiddet, aile içi ensest, kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesinin önüne geçecek tek formül, kız çocuklarının 12 yıl temel eğitimde tutulmasıdır."

AK Parti'nin bu dönemde Türkiye'nin önünü açacak reformlar gerçekleştireceğinin altını çizen Ramazanoğlu, "Anayasa değişikliği temel ihtiyaçlardan birisi. Türkiye artık yamalı bohça olan bu 82 Anayasası'ndan kurtulmak zorundadır. Biz bu gömleği çıkartıp ileri demokrasinin gereği olan başkanlık sistemine giden bu yolda başkanlık sistemini uyguladığımız o anayasa değişikliğini de sizlerin gücüyle, desteği ile yapacağız" dedi.

Ramazanoğlu, daha sonra seçim çalışması sırasında yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden Alperen Ersoy adına yaptırılan Babadağ TOKİ Evleri Alperen Ersoy Kapalı Pazaryeri'nin açılışını gerçekleştirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber