Modern zamanların Feride öğretmeni

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da görev yapan Fen Bilgisi öğretmeni Gülay Baytaroğlu, birbirinden uzak 3 köyde ders vermek için haftada 400 kilometre yol katediyor.

Adı Gülay Baytaroğlu, Trabzon doğumlu. 3 yıldan beri Batman'ın köylerinde görev yapıyor. Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı 3 ayrı köy okulunda ders veren fen bilgisi öğretmeni çocukların derslerden geri kalmaması için haftada 400 kilometre yol kat ediyor. Reşat Nuri Güntekin'in 'Çalıkuşu' romanındaki fedakar öğretmen Feride karakterini Batman'da Gülay öğretmen yaşatıyor. Batman'da ikamet eden fen bilgisi öğretmeni Gülay Baytaroğlu, Çarşamba günleri Beşiri ilçesi Değirmenüstü köyünde, pazartesi ve salı günleri, Beşiri Asmadere köyünde, perşembe ve cuma günleri ise Kozluk sınırında bulunan Kapaklı İlköğretim Okulu'nda ders veriyor. Kadrosu bulunduğu Değirmenüstü İlköğretim Okulu'nun yanı sıra diğer köylere ise ulaşım ücretini de kendisinin ödediğini belirten Gülay Baytaroğlu, branş öğretmeni eksikliğinden dolayı bu görevi kendisinin üstlendiğini belirtiyor.

YORGUNLUĞA DEĞER

Baytaroğlu, "Amacım öğrencilerin bu dersten geri kalmasını engellemek. Biraz yorucu oluyor, fakat buna değiyor" diye konuştu. Gününün büyük bölümü yollarda geçen Gülay Baytaroğlu, görevlendirme olarak Değirmenüstü köyüne norm kadro olarak atanmış. Haftada 30 saat ders veren Baytaroğlu, fen bilgisi dersini oyun yöntemiyle anlatıyor. Öğrencileri, öğretmenlerinin ders anlatma yönteminden memnun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber