Millet işbaşı yaptı vekillerin tatili sürüyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ekim 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sadece 10 milletvekili geldiği için dün açılamayan Meclis, 31 Ekim'de toplanacak. Vekiller de 11 gün tatil yapmış olacak

Hükümet, Ramazan Bayramı'ndan sonraki iki iş gününde kamu çalışanlarını idari izinli saymayarak 9 günlük tatil umudunu boşa çıkarmıştı. Ancak hükümetin kararı, Meclis üyelerini bağlamadı. Milletvekilleri tatilden dönmediği için de TBMM Genel Kurulu dün açılamadı. Böylece milletvekilleri 20-30 Ekim arasında 11 gün tatil yapmış olacak. Genel Kurul'un bu haftaki tek çalışma günü olan 26 Ekim, vatandaşın tepkisi göz önüne alınarak tatil ilan edilmedi. Ancak geçen hafta gruplar arasında varılan uzlaşma sonucu, toplantı yapılmaması, aç-kapa yapılması benimsendi.

Sadece 10 vekil geldi

Dünkü toplantıya AKP Ankara milletvekilleri Zekai Özcan, Mustafa Tuna, Sait Yazıcıoğlu, AKP Van milletvekilleri Ejder Arvas, Hacı Biner, AKP Konya Milletvekili Ahmet Işık, CHP İzmir milletvekili Kemal Anadol, CHP Ankara Milletvekili Oya Araslı ve CHP İstanbul Milletvekili Birgen Keleş, ANAP Bitlis Milletvekili Safter Gaydalı katıldı. AKP Burdur Milletvekili, Divan Kâtibi Bayram Özçelik de yerini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber