'Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin dış politikasını formüle edeceğiz'

Yılmaz: "Biz de muhalefet olarak büyük bir sorumlulukla CHP'nin dış politikası olarak değil, Türkiye Cumhuriyet Devletinin dış politikası olarak politika formüle edeceğiz. Umarım bunda başarılı oluruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2016 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin dış politikasını formüle edeceğiz'

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilmesiyle ilgili "Biz de muhalefet olarak büyük bir sorumlulukla, CHP'nin dış politikası olarak değil, Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin dış politikası olarak politika formüle edeceğiz. Umarım bunda başarı oluruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni görevinde ülke için hayırlı ve iyi çalışmalar yapmayı umduğunu belirterek, "Özellikle benim sorumlu olduğum dış politika ile alakalı, Türkiye bölgede çalkantılı bir süreçten geçiyor. Dış politika ile ilgili gelişmeler, Türkiye'nin gündemini işgal ediyor. Türkiye'nin hak ve çıkarlarını doğrudan etkileyen gelişmelerden, her şeyden önce en az zararla çıkmamız mümkün. Bu sarmalı tersine çevirmemiz için daha akıllı, daha gerçekçi, daha sağduyulu ve daha öngörülü bir siyaset anlayışını ortaya koyabiliriz. Biz de muhalefet olarak büyük bir sorumlulukla, CHP'nin dış politikası olarak değil, Türkiye Cumhuriyet Devletinin dış politikası olarak politika formüle edeceğiz. Umarım bunda başarı oluruz" diye konuştu.

Dış politikadaki gelişmelerin Türkiye'nin manevra alanını, çevresindeki gelişmeleri daraltacak yönde devam ettiğini iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Tabi Türkiye olarak bu dar alanı genişletecek manevra alanını sağlayacak bir adım atmamız gerekiyor. Özellikle Irak gibi, Suriye gibi, Rus ilişkileri gibi, ABD ilişkileri ve Kıbrıs'taki barış görüşmeleri. Dolayısıyla ciddi bir çalışma gerektiriyor. Olumlu, olabildiğince de hesaplı ve gerçekçi."

Yılmaz, ilk programına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla, yarın KKTC ziyareti ile başlayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber