Gezi referansıyla 'sözcü' oldu

Yeni CHP söylemiyle 4. kez genel başkanlığa seçilen Kılıçdaroğlu, Gezi kalkışmasıyla birlikte siyasete girdiğini söyleyerek PR yapan Böke'yi "Parti sözcüsü" atadı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Ocak 2016 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gezi referansıyla 'sözcü' oldu

Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) görev alacak Parti Meclisi üyelerini belirledi. Bir kaç ağacı bahane ederek ülkeye karanlık günler yaşatan eylemcilere destek veren ve hendekçi teröristlere 'arkadaşlar' diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, sözcülüğüne 'Gezi' eylemleriyle birlikte siyasete atıldığını söyleyen Selin Sayek Böke'yi getirdi. Böke, sosyal demokrat CHP'de 'Kapitalizmle uyum sağlamalıyız' diyen dişi Kemal Derviş olarak tanınıyor.

YENİ A TAKIMI

CHP'de kongrenin ardından Kılıçdaroğlu partinin A takımını belirledi. Buna göre Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır olurken CHP'de 12 genel başkan yardımcısı şu şekilde oluştu: İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşları Veli Ağbaba, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Erdal Aksünger, İnsan ve Doğa Hakları Zeynep Altıok, Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme Tekin Bingöl, Ekonomi Politikaları ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Çetin Osman Budak, Tanıtım ve Halkla İlişkileri Yasemin Öney Cankurtaran, Sosyal Politikalar Lale Karabıyık, İdari ve Mali İşler Ahmet Haluk Koç, Hukuk ve Seçim İşleri Bülent Tezcan, Yerel Yönetimler Seyit Torun, Dış İlişkiler Öztürk Yılmaz,."

Bu isimler arasında en çok dikkat çekeni CHP kurultayında da 691 delegenin desteğiyle en çok oyu alarak sürpriz yapan İktisatçı Selin Sayek Böke oldu. Sosyal demokrat parti CHP'nin iktisatçı sözcüsü Böke, siyasete, Gezi kalkışmasındaki talepleri yerine getirmek için girdiğini itiraf ederken diğer taraftan da paranın tek kanun olduğu kapitalizmi öneriyor.

GEZİ'Yİ PR YAPTI

Gezi olaylarını eşitlik ilkesinin savunulması nedeniyle sevdiğini ve siyasete bu sebeple girdiğini vurgulayan Böke, aynı zamanda sıkı bir kapitalist de. CHP'nin para politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı döneminde Selin Sayek Böke, "Kapitalizme uyum sağlamalıyız" açıklamasında bulunmuştu.

Böke'nin bu kapitalist tutumu, büyük tepki çekerken Böke ise son kurultay zaferinin ardından Gezi'deki eşitlik kavgası verildiği imajını korumayı b şardı. Selin Sayek Böke için CHP kulislerinde 'Gezi'de yoktu ama sonradan diline dolayarak PR'ını yaptı. Şimdi kapitalizmden söz ediyor. Tam bir dişi Kemal Derviş' ifadeleri kullanılıyor. Derviş de son ana kadar İsmail Cem ile parti kurmayı düşünmüş, onu bırakarak CHP'ye katılmış, sonrasında ise CHP'den de koparak ABD'ye geri dönmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber